Fleets opcija
3

Twitter pokreće nove mogućnosti: Tvitovi koji nestaju nakon 24 sata

N. V.
Fleets će ljudima pomoći da se osjećaju sigurnije (Ilustracija: Shutterstock)
Fleets će ljudima pomoći da se osjećaju sigurnije (Ilustracija: Shutterstock)
Twitter je proširio svoje mogućnosti i lansirao novu opciju "fleets", a u pitanju su tvitovi koji nestaju nakon 24 sata, slično kao fotografije na Snapchatu i Instagramu.

Iz kompanije su ranije objavili plan u vezi sa tvitovima koji će nestajati nakon 24 sata, a mogućnost je testirana u Brazilu, Italiji, Indiji i Južnoj Koreji.

"Neki od vas su nam kazali da im je tvitovima neugodno jer je sve javno i trajno. Uvijek postoji pritisak da će se kasnije pojaviti retvitovi", pisali su to korisnici Twitterovom direktoru dizajna Joshui Harris i menadžeru proizvoda Samu Havesonu.

Budući da fleets nestaju nakon jednog dana ljudima će pomoći da se osjećaju ugodnije dijeleći lične i slučajne misli, mišljenja i osjećaje.

Neki korisnici Twittera koji eksperimentišu sa ovom novom opcijom kažu da je to otvorilo prostor za uznemiravanje na internetu zbog velikog broja neželjenih direktnih poruka.

Fleets mogu sadržavati tekst, fotografije i videozapise koji će biti dostupni na samom vrhu vremenske linije na Twitteru i profilu.

Iz Twittera su potvrdili i da rade na značajki uživo koja bi omogućila korisnicima i da razgovaraju unutar tih live javljanja, a početkom ove godine su uveli i novu funkciju tvitovanja snimljenih glasovnih bilješki.