Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
morate pravo dobri biti u programiranju da bi našli dobar posao. velika je konkurencija. kod nas ćeš slabo zaraditi jer kod nas je it sector strašno slab a ako želiš raditi vani onda moraš biti bolji od Kineza, Rusa, Indijca.....
Ovakve vijesti bi trebale biti udarne, a ne da nam se na portalima samo ukazuju glavurde političara koji skupljaju predizbornu sadaku od isprepadanog naroda.
Ovo ce biti kao sa malinama i smiljom ili kao sa Magistriranim Farmaceutima (isto tezak Fax ali danas imamo visak istih ljudi na birou), cim svi navale na nesta nece biti vise posla ili ce ga biti ali za sicu 400-500 Maraka. Valja se maltretirati i zavrsiti tako nesta tesko i na kraju biti nezaposlen ili radit za sicu. Dobar savjet buducim studentima, cim svi krenu u IT studiji vi pocnite sa pravom i ekonomijom jer vam garantujem dace tad tih kadrova faliti :)
Bas sam malo i proguglao navedenih 27 Firmi u toj aliajnsi, od tih Firmi cak 14 nema nijedan Oglas za posao na svojoj stranici, eto kolki je manjak IT Strucnjaka kada 52% tih Firmi ocito nemora di da se potrudi postavit je*eni oglas na svojoj stranici!!! A ostale imaju izmedju 2 i 6 Oglasa, a cujem svaki put da im falli 10000 strucnjaka, e vala kako ce se ti 10000 rasodjelit na 60 Oglasa za posao bas me zivo zanima!
Hajmo ovako, ako stvarno fali tolki broj IT Strucnjaka neka sve te Firme koje su u BitAlijansi potpisu kolektivni ugovor sa svojim sadasnjim radnicima gdje su zagarantovane trenutne plate i plus neka se obavezuju onda zaposliti svake godine onoliko IT Strucnjaka po istim uslovima koliko ih se obrazuje, a u protivnom se trebaju suocavati Ogromnim novcanim sankcijama,eh kad se to desi vjerovat cu u manjak IT strucnjaka, ostalo je samo suplja od firmih da bi dobili jeftinu radnu snagu!!!
samo naprijed, buducnost je u BIH a ne vani...sam sebi kreiras posao ako ga ne mozes dobiti ...