|

Tipka za uzbunu vam može pomoći ako ste u opasnosti

Tipka za uzbunu vam može pomoći ako ste u opasnosti
1
Klix.ba
17.11.2013. u 18:13
14
komentara
1

dijeljenja
Tipka za uzbunu vam može pomoći ako ste u opasnosti
Korisnici smartphonea sada mogu koristiti tipku za uzbunu kako bi alarmirali svoje prijatelje i porodicu u slučaju da se nalaze u opasnosti.
PanicMe je aplikacija koja prepoznaje i različite vrste opasnosti, a putem nje možete kontaktirati 30 korisnika koji će vam pomoći ako se nađete u nevolji. Aplikacija koristi i GPRS tako da vaši prijatelji mogu vidjeti gdje ste i doći da vam pomognu ili pozvati policiju.

U opcijama ima crveno svjetlo koje označava izuzetno ozbiljnu opasnost i to da vam je pomoć hitno potrebna, dok zelena znači da nisko rizični problem poput onog da ste se izgubili ili ste tužni.

Signal uzbune ide do korisnika ali može mu pristupiti i policija. Kontakt osobe dobijaju poruke koje stižu u intervalima sve dok osoba koja je slala ne isključi aplikaciju, što je znak da je situacija pod kontrolom.

Aplikaciju je izumio DataMe u saradnji s policijom.

"Ova aplikacija ne samo da će pomoći onima koji se nađu u nevolji već će dati mir osobama koje brinu za njih", rekao je David Lindley bivši zamjenik načelnika policije i konsultant na projektu.

Korisnici smartphonea mogu besplatno skinuti ograničene opcije PanicMe aplikacije, dok kompletnu verziju mogu dobiti za 17,90 eura.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...