Tehnologija
4

Telefon kao nakit: Novi HTC naišao na oštre kritike u SAD-u

Klix.ba
Novi i značajan smartphone tajvanske kompanije HTC, model One M9 koji bi trebao da konkuriše Samsungovom Galaxyju S6 i novom iPhoneu, nije zadovoljio prvi val kritičara.

Prije četiri godine prilikom držanja više od 10 posto tržišta, HTC je lansirao više od 20 modela smartphonea, od Wildfirea S do Rezounda, a u posljednje vrijeme iznjedrio je tek nekoliko noviteta. U SAD-u HTC se fokusira isključivo na linije One i Desire.

Od M9 se puno očekuje. Pored toga što se u ruci ponaša izuzetno dobro poredeći ga sa modelom M8, on posjeduje bolje kamere, bolji ekran i čitav niz zanimljivih dodataka. Ipak, prvi američki komentari u magazinima i recenzijama ne odišu dobrom prolazu na tamošnjem tržištu.

The Verge piše kako M9 ne donosi ništa novo te da je sve zapravo kopija već postojećih uređaja. BGR smatra kako je novi M9 zapravo lako pomiješati sa prethodnicima, a Engadget piše kako je novi HTC samo ušminkani koncept modela One koji ne donosi ništa novo.

"To je smartphone 'za pokazati', poput modnog dodatka. Metalni dio je kao nakit. Iako je ovaj uređaj lijep, zasigurno nije nov i drugačiji", piše Gizmodo.

Vezani članci