Bolji od iPhonea 4
0

Telefon godine je Samsung Galaxy S II

Sarajevo-x.com
Samsung Galaxy S II pobjedio je Appleov iPhone 4 u takmičenju za priželjkivanu titulu "Telefon godine", koju dodjeljuje časopis T3. Prema navodima iz T3 ovo je prvi put da nagrada nije otišla HTC-u ili Appleu.

Galaxy S ima procesor od 1,5 GHz, a 4,3-inčni displej, NFC tehnologiju i 4G brzinu downloada. T3 je pohvalio i druge odlike telefona koji je je dostupan na tržištu od početka ove godine.

"Galaxy S odlikuje i najbolja kamera na jednom smartphoneu ikad, sjajan spoj sa Samsungovim TV-om, a i ima i ostale sjajne dodatke", rekli su iz časopisa T3, prenosi Huffington Post.

Poslednje dvije godine HTC je bio pobjednik kategorije "Telefon godine", i to 2009. kada je pobjedio sa HTC Hero i 2010 sa modelom Desire. Apple je odnio nagradu "Uređaj godine" 2008. za iPod Touch i nagradu "Putnički uređaj" za iPhone.

Možda će novi Appleov iPhone 4S, biti bolji u utrci za nagradu iduće godine. Apple je nedavno objavio da su potrošači rezervisali više od milion modela novog iPhonea u prvih 24 sata nakon predstavljanja.