{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tek proizvedeni računari zaraženi opasnim virusima

S
14.9.2012. u 14:27
4
11
Tek proizvedeni računari zaraženi opasnim virusima
4
Tek proizvedeni računari zaraženi opasnim virusima
Cyber kriminalci su počeli da šire zlonamjerni softver među kompjuterima koji tek izlaze sa proizvodnih linija i potom dolaze u radnje zaraženi virusima.
Microsoft je objavio da je nekoliko novih kompjutera pronađeno sa virusima koji su im instalisani u fabrici.

Među opasnim softverom otkriven je virus po imenu Nitol, koji krade lične podatke da bi pomogao kriminalcima da putem interneta dođu do bankovnih računa, prenio je BBC

Microsoft je dobio dozvolu od suda u SAD da preduzme akciju protiv kompjutera koji su zaraženi ovim virusom.

Virusi su otkriveni kada su istražitelji ove kompanije kupili 10 desktop-kompjutera i 20 laptop-računara u različitim gradovima u Kini.

Četiri kompjutera bila su zaražena zlonamjernim programima iako su tek stigli iz fabrike. Daljom istragom utvrđeno je da su virusi bili dio piratskog softvera koji neki kineski proizvođači kompjutera instaliraju na računare.

Nitol je bio najopasniji među ovim virusima zato što je pokušao da stupi u kontakt sa svojim komandnim i kontrolnim centrom čim je kompjuter uključen, da bi svojim tvorcima poslao povjerljive podatke.

Utvrđeno je da ilegalna mreža koja stoji iza Nitola funkcioniše još od 2008. godine i da se njen domen grana na 70.00 poddomena sa oko 500 srodnih vrsta ovog opasnog softvera za krađu podataka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: