Svjedoci podijelili fotografije narandžastog dima na testu motora Crew Dragon kapsule

Svjedoci podijelili fotografije narandžastog dima na testu motora Crew Dragon kapsule
2
Klix.ba
21.4.2019. u 09:19
10
komentara
2

dijeljenja
Svjedoci podijelili fotografije narandžastog dima na testu motora Crew Dragon kapsule Foto: NASA
NASA i SpaceX potvrdili su da je postojala neka vrsta nepravilnosti tokom serije testova motora Crew Dragon kapsule, nakon što su svjedoci podijelili slike narandžastog dima koji je bio vidljiv kilometrima daleko.
"Naime jutros je SpaceX proveo seriju testova motora na testnom vozilu Crew Dragon na našem ispitnom mjestu Landing Zone 1 u Cape Canaveralu na Floridi. Početni testovi su uspješno završeni, ali je konačni test pokazao neke nepravilnosti", rekao je glasnogovornik kompanije.

Iz kompanije nisu kazali kolika je šteta nanesena ovoj svemirskoj letjelici ili mjestu ispitivanja, ali je NASA odmah obaviještena o incidentu.

"NASA i SpaceX timovi procjenjuju šetetu nepravilnosti koja se danas dogodila", potvrdio je NASA-in administrator Jim Bridenstine.

O ovom incidentu prvi je izvijestio Florida Today, a u prvim informacijama ovaj medij tvrdi kako je svemirska letjelica skoro uništena.
Podsjećamo, The Dragon Crew već je jednom sletio na Međunarodnu svemirsku stanicu, a prošlog je mjeseca prošao testove za misiju s posadom.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...