Zalaganje za zakon protiv piraterije
0
Svaki četvrti korisnik interneta preuzima muziku ilegalno
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kod nas svaki prvi.
kod nas se vodimo devizom kupujmo domace... downloadujmo strano...
RIP MEGAUPLOAD 2005-2012
nemojte biti smiješni, ko to danas plaća download bilo čega, ako je free što bi se maltretirao i nekome gurao novac u džep....
a šta sam trebo platit jednu pjesmu 5 eura sa onih njemačkih stranica !
Svaki korisnik interneta koji zna kako preuzeti muziku to i radi. Ne samo muziku, nego i sve ostalo.
Kompanije poput Apple-a zele natjerati korisnike na placanje muzike, Ameri placaju za muziku i to im je normalno pa ce to pokusati prosiriti na sve... ali sve dok postoje programi za konverziju sa youtube video clipova u audio format, nemam brige :)
Kao prvo, ne bih nikada skinuo ovo današnje smeće od muzike, a kamoli još da ga platim. Kao drugo, skidam svu muziku, filmove i programe piratskim putem (živio torrent i warez). Kao treće, mogu mi polizat jaja svi ti \'\'zaštitnici\'\' autorskih prava, koji naplaćuju deset puta više od realne cijene.
Ja eto, oni budale na zapadu, pa smislili sve one fine folove za download svega zivog za nas na \"istoku\" a oni pacaju. Hvala vam braco bogata! Nikad vam ovo zaboraviti necemo dok je inetneta i vijeka!
28% ilegalno skida, 71% ne zna kako se skida ilegalno muzika, a 1% placa za muziku
po.serem im se na industriju i brunu marsa
lazete, svaki drugi najmanje.. al ne smiju da objave te podatke jer onda ne bi imalo smisla boriti se protiv toga
ti muzicari i previse zaradjuju, a sada ce neko reci ima onih koji slabo zaradjuju , pa njihovu muziku ljudi i ne slusaju.
kceri bibo ti rumena ruzoooooo
pa na zapadu koriste originalne softwere
E jos bih i to trebao placat cccc
zar može i legalno? :O