Pomen na Univerzitetu Stanford
0

Suze, smijeh i muzika na komemoraciji Steveu Jobsu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Prijatelji, porodica i kolege okupili su se uz ogromno obezbjeđenje jučer u kampusu Univerziteta Stanford kako bi odali počast preminulom suosnivaču Applea Steveu Jobsu.

Privatni pomen za Jobsa bio je intimni događaj pun muzike, humora i priznanja, rekao je jedan od prisutnih, prenosi New York Times.

Jobsova sestra, spisateljica Mona Simpson, govorila je o posljednjim Jobsovim momentima, a jedna od njegovih kćerki pročitala je scenario Appleove reklame po imenu The Crazy Ones.

Frontman grupe U2, Bono, izveo je pjesmu Boba Dylana "Every Grain of Sand," a Joan Baez otpjevala je "Swing Low, Sweet Chariot."

Larry Ellison, dugogodišnji Jobsov prijatelj i izvršni direktor Oraclea, prisjetio se kako su on i Jobs često šetali Silikonskom dolinom blizu njihovih domova. I drugi uvaženi gosti su bili prisutni, a među njima i Jobsov zamjenik Tim Cook, Appleov glavni dizajner Jonathan Ive, zatim Scott Forstall.

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Clinton također je bio prisutan, kao i osnivači Googlea, Larry Page i Sergey Brin.

Apple inače planira da održi proslave života Stevea Jobsa u središtu kompanije Cupertino u Kaliforniji.

Jobs je preminuo 5.oktobra nakon duge borbe s rakom gušterače, a pokopan je nekoliko dana kasnije.