|

Suosnivač Instagrama izbrisao fotografije koje je objavio u posljednjih 18 mjeseci

Suosnivač Instagrama izbrisao fotografije koje je objavio u posljednjih 18 mjeseci
2
M. N.
8.11.2019. u 10:27
8
komentara
2

dijeljenja
Suosnivač Instagrama izbrisao fotografije koje je objavio u posljednjih 18 mjeseci Foto: AFP
Suosnivač Instagrama Kevin Systrom izbrisao je sve fotografije koje je postavio tokom proteklih 18 mjeseci. Njegov posljednji post datira iz maja 2018. godine gdje je s kćerkom Freyom u San Franciscu.
Digitalna arhiva Wayback Machine pokazuje kako je Systrom od tada postavio 14 fotografija, ali su one nestale. Među njima su one s događaja koje je organizovao Instagram, a on je bio jedan od govornika, njegova izjava o odlasku s Facebooka zajedno s partnerom Mikeom Kriegerom te objava da Adam Mosseri postaje direktor Instagrama. Na posljednjoj fotografiji koju je objavio pa izbrisao stoji pored malog aviona.Business Insider analizarao je i Instagram račune članova njegove porodice. Posljednja fotografija na profilu njegovog psa Dolly objavljena je u august 2018. godine. Njegova supruga Nicole više koristi Twitter, a na Instagramu je njegovu fotografiju objavila posljednji put u maju 2017. godine.

Razlog zbog kojeg je odsutan s platforme nije poznat. Business Insider podsjeća kako njegov izlazak iz Instagrama nije bio prijateljski. Systrom i Krieger su prodali Instagram Facebooku za milijardu dolara 2012. godine, kada je u njemu radilo samo 11 osoba.

Systrom je bio CEO Instagrama šest godina, ali obojica su najavili odlazak s funkcija u septembru prošle godine navodeći u izjavi kako uzimaju slobodno vrijeme da ponovo istraže znatiželju i kreativnost. Do ovoga je navodno došlo nakon velikih tenzija između osnivača Instagrama i Facebooka Marka Zuckerberga zbog smjera kojim će ići ova aplikacija.

Posljednje informacije o Systromu su bile da je učestvovao iznosom od 30 miliona dolara u kreiranju softvera pod nazivom Pitch, ali još nije poznato koji je njegov sljedeći poduhvat.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...