Nešto manje od 71.000
36

Snap opoziva sve prodane dronove zbog rizika od požara, kupcima vraća novac

D. B.
Kompanija Snap je odustala od svoje leteće selfie kamere, odnosno drona Pixy, nakon samo četiri mjeseca, a sada vrši opoziv i vraća novac kupcima.

Snap je prodao nešto manje od 71.000 primjeraka drona Pixy, no primorana ih je sve opozvati jer njihove baterije predstavljaju rizik od požara. Dron ima mogućnost zamjene baterije, no problem je u tome što ih Snap više ne proizvodi.

Stoga se kompanija oglasila te poručila korisnicima da prestanu upotrebljavati Pixy, kao i da uklone bateriju iz ovog drona i više je ne pokušavaju napuniti. Dosad su zabilježena četiri slučaja deformisanja baterije, kao i jedna manja povreda.

Svi koji posjeduju dronove i baterije dobit će svoj novac nazad, osim ako su kupovinu obavili tokom rasprodaje. Kupcima je ponuđen link za popunjavanje formulara. Također, kupci trebaju vratiti samo dronove, dok će baterije odložiti u specijalne kutije za ovakve uređaje.

Ulazak Snapa u svijet dronova bio je zanimljiv potez, baš kao i lansiranje Spectacles naočala kao drugačije perspektive snimanja videa za platformu Snapchat. Također, Snap se interesovao i za AR tehnologiju.