Već u razvoju
3

Samsungov jeftiniji i tanji preklopni smartphone stiže naredne godine

D. B.
Samsung će konačno pustiti u prodaju svoj preklopni smartphone Galaxy Fold, a već sada se priča o drugom preklopnom uređaju koji će se pojaviti sljedeće godine.

Bloomberg piše da će novi Samsungov smartphone imati 6,7-inčni ekran koji se može rasklopiti i sklopiti te formirati "kocku" koja se lako može stavit u džep.

Ovaj uređaj će biti jeftiniji i danji od Galaxyja Fold, koji će koštati 1.980 dolara. Na unutrašnjoj strani će biti jedna rupica za kameru, dok će se na vanjskoj strani nalaziti dvije kamere. Samsung navodno sarađuje s dizajnerom Thomom Browneom kako bi ovaj uređaj bio privlačniji i onima koji nisu "zaluđeni" gadgetima.

Ovaj uređaj bi trebao biti sličan nadolazećoj preklopnoj Motoroli RAZR, koju razvija kompanija Lenovo.

Bloomberg navodi da Samsung testira ultratanko savitljivo staklo za unutrašjni ekran, koje će biti korišteno u izradi nadolazećeg smartphonea. Galaxy Fold koristi fleksibilni plastični ekran preksvučen tankim polimerskim slojem u svrhu zaštite.

U aprilu je Samsung odgodio prodaju Galaxyja Fold zbog problema s ekranom te se odlučio na redizajn kako bi se zaštitiš 7,3-inčni unutrašnji ekran. Zaštitni sloj koji su neki u neznanju skidali sada manje privlači pažnju.