Event u Banjoj Luci
29

Samsung predstavio svoje perjanice Galaxy S8 i S8 Plus u BiH

Klix.ba
Kompanija Samsung Electronics je premijerno u Bosni i Hercegovini, tačnije u Banjoj Luci, predstavila svoju perjanicu Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus, pametni telefon koji pomjera granice i uvodi nas u novu eru mobilnih komunikacija.

Uz besprijekoran dizajn hardvera, beskrajan ekran koji oduzima dah za beskonačna iskustva gledanja, mnogobrojne nove usluge i aplikacije, Galaxy S8/S8 Plus otvara put ka novim korisničkim galaksijama koje su lakše, dostupnije, funkcionalnije, praktičnije i nadasve prelijepe, moglo se čuti tokom predstavljanja.

"Samsung Galaxy S8 i S8 Plus predstavlja harmonični balans iznimnog dizajna, tehničke elegancije, fantastičnih novih usluga i vrlo intuitivnog korištenja. Galaxy S8/S8 Plus je sama suština najnovije generacije pametnih telefona koja nas uvodi, možemo slobodno da kažemo, u jedno potpuno novo doba", rekao je Damir Uzunović, voditelj ključnih kupaca za telekom proizvode u regionalnom predstavništvu kompanije Samsung Electronics i dodao: "Galaxy S8 i S8 Plus je kompanijin zavjet za uspjeh i označava prekretnicu kad govorimo o pametnim telefonima".

Galaxy S8 ima zapanjujuće lijep dizajn i savršeno je funkcionalan. Dostupan je u dvije veličine, 5,8-inčnoj za Galaxy S8 i 6,2-inčnoj za Galaxy S8 Pus. Uz njegov beskrajni ekran i dizajn bez okvira dobiva se vrlo elegantna i neprekinuta površina bez tipki i oštrih uglova. Obavljanje više zadataka u isto vrijeme je sada još praktičnije.Zbog vrlo kompaktnog i organskog dizajna, Galaxy S8 možete vrlo jednostavno koristiti samo jednom rukom, dok Corning Gorilla Glass 5 s prednje i zadnje strane osigurava izdržljivost i završnu obradu vrhunske kvalitete.

Uz novi, inovativni dizajn, Galaxy S8/S8 Plus donosi najnovije tehnologije koje će korisnici jednostavno obožavati. Tu su prednja kamera od 8MP F1.7 sa Smart autofokusomi zadnja od 12MP F1.7 sa Dual pixelom za jasnije fotografije snimljene pri slabijem svjetlu, anti-blur tehnologijom i poboljšanom obradom slike. Moćne performanse uz 10nm procesor koji se prvi put koristi u industriji i uz pomoć kojeg je Galaxy S8 iznimno brz i učinkovit. Zabava nikada nije bila živopisnija, uz omiljene video sadržaje sa jarkim bojama i kontrastima, nadmoćnu grafičku tehnologiju za neuporediva gaming iskustva.

Game Pack koji nudi najveće hitove među igricama i druge odabrane naslove koje podržava Vulkan API. Galaxy S8/S8 Plus je prvi uređaj na svijetu koji ima MOBILE HDR PREMIUM certifikat kojeg je izdalo udruženje UHDA.Galaxy S8/S8+ zadovoljava svjetske standarde kad govorimo o mobilnoj sigurnosti. On ima Knox siguronosnu platformu. Osim toga, Galaxy S8/S8 Plus nudi paletu biometrijskih tehnologija kao što su skener za otisak prsta, skener za šarenicu oka, ali i opciju prepoznavanja lica za jednostavno otključavanje telefona kada nije potrebna dodatna zaštita. Korisnici vrlo lako mogu odabrati sigurnu biometrijsku metodu koja najviše odgovara njihovim afinitetima i potrebama.

Samsung polaže mnogo na savršenu arhitekturu audio tehnologije. Iz tog razloga uz Galaxy S8 i S8 Plus isporučuje i potpuno nove slušalice visokih performansi AKG kompanije Harman, koje donose vrhunski zvuk neprikosnovene kvalitete. Ove slušalice imaju udoban hibridni kanal za još bolju eliminaciju vanjske buke i napravljene su od posebnog materijala koji je nastao u kombinaciji metala i tekstila kako se ne bi zapetljavale tokom nošenja u džepu.

Galaxy S8 i S8 Plus ima IP68 certifikat i otporan je na vodu i prašinu,tako da će se s lakoćom oduprijeti kiši, znoju, pijesku i prašini. Za dodatnu pohranu podataka može primiti MicroSD karticu kapaciteta do 256GB.Već dobro poznat Always on ekran korisnicima omogućuje da lako provjere važne obavijesti čak i kad je telefon zaključan, a tu je i opcija brzog žičnog ali i bežičnog punjenja baterije kako bi uređaj uvijek bio spreman za upotrebu.

Jedna od vodećih novina na Samsungovoj perjanici S8/S8 Plus je Bixby- inteligentni interfejs koji će korisnicima pomoći da izvuku maksimum iz svog telefona. Uz novu Bixby tipku, korisnici će moći vrlo praktično pristupiti Bixbyju i upravljati uslugama i aplikacijama jednostavnim glasovnim, dodirnim i tekstualnim naredbama.Prilikom predstavljanja, glasovna funkcija Bixby interfejsa če biti integrirana sa nekoliko ugrađenih Samsungovih aplikacija i karakteristika, uključujući kameru, kontakte, galeriju slika, poruke i postavke, a u planu je proširenje njegovih sposobnosti u bliskoj budućnosti. Bixby će biti u stanju da ponudi personaliziranu pomoć, koja će se zasnivati na njegovom kontinuiranom učenju korisnikovih interesa, situaciju kojima se nalazi kao i lokacija.

Galaxy S8 i S8 Plus nudi širok portfolio proizvoda i usluga, podižući iskustvo korištenja oba uređaja na vrhunsku mobilnu produktivnost i povezivost.

Podsjetimo kako Galaxy S8 i S8 Plus otključava novi Gear VR s daljinskim upravljačem i Oculus tehnologijom. Omogućavajući praktično upravljanje i navigaciju jednom rukom, upravljač pruža bolju interakciju pokreta prilikom pristupanja interaktivnom VR sadržaju. Galaxy S8 i S8 Plus se također mogu lako povezati sa novom Gear 360 kamerom uz pomoć koje se mogu dobiti senzacionalni 4K 360 videozapisi i fotografije od 15 megapiksela.

Galaxy S8 i S8 Plus su se pobrinuli da korisnici u svakom trenutku imaju vrhunsku produktivnost uz pomoć platforme Samsung DeX. Radi se o jedinstvenom rješenju koje pametni telefon pretvara u desktop. Uz Samsung DeX, korisnici mogu jednostavno prikazati i uređivati podatke sa svojih telefona, čineći rad s pametnog telefona bržim i pametnijim.

Galaxy S8 i S8 Plus dolaze i sa poboljšanom uslugom Samsung Health proširujući tako jednu od najviše korištenih Samsungovih usluga koja ima 60 miliona aktivnih korisnika mjesečno i 11 miliona korisnika dnevno širom svijeta. Samsung Health uključuje tele-health (samo u SAD), lični coaching, društvene mogućnosti koje redefiniraju tradicionalno zdravlje i fitness.

Galaxy S8 i S8 Plus će biti dostupan na BH tržištu u tri moderne boje: ponoćno crna, orhideja siva i arktičko srebrna, a u prodaju kreće već od sutra, kod mobilnih operatera i maloprodajnih partnera, kompanija Domod, Imtec i Tehnomag. Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S8 je 1.649 konvertibilnih maraka, a za Galaxy S8 Plus iznosi 1.849 konvertibilnih maraka.

Podsjetimo, novinar portala Klix.ba je ekskluzivno prisustvovao predstavljanju Samsungovih novih uređaja u Londonu.