Na CES-u u Las Vegasu
3

Samsung predstavio novi standard u povezivanju sa sljedećom generacijom Family Hub frižidera

Klix.ba
Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas sljedeću generaciju svog nagrađivanog frižidera "Family Hub“, nastavljajući inovirati i redefinirati kategoriju frižidera. Family Hub postavlja novi standard za povezano življenje, spajajući porodicu u kuhinji i dajući mogućnost korisnicima da se fokusiraju na ono što im je važno.

Kako nova generacija vlasnika domova traži da kroz tehnologiju definira ko su i na koji način žele živjeti svoje živote, nema boljeg mjesta da to učine od uvezane kuhinje.Sa Family Hubom, koji nudi pojednostavljeno povezivanje na koje su navikli, porodice mogu trošiti više vremena fokusirajući se na stvari koje su im najvažnije.

Godine 2019. s novim Family Boardom, zajedničkim ekranom sa kojim članovi porodice mogu da komuniciraju na personalizovan način, Family Hub pomaže u stvaranju istinske porodične veze, upravljanja hranom i povezanog iskustva doma u današnjem modernom svijetu.

“Kada smo prije tri godine prvi put pokrenuli Family Hub, to je bilo iskustvo zasnovano na aplikacijama, usredotočeno na upravljanjehranom, porodičnim vezama i zabavi. Danas predstavljamo najnoviju verziju Family Huba s Bixby mogućnostima. Bixby sada pruža novu razinu povezanosti i inteligencije kako bi svakodnevne zadatke učinio mnogo lakšim. U kombinaciji s našim novom Family Borad-om, Family Hub je savršena kombinacija praktičnosti i povezanosti", rekao je John Herrington, viši potpredsjednik i generalni direktor kućnih aparata kompanije Samsung Electronics u Americi.

Inteligencija

Bixby omogućuje pametniji i personaliziraniji način korištenja Family Huba. Korisnici mogu pitati Bixby za njihov jutarnji pregled, dok spremaju doručak za djecu,kako bi saznali sve svakodnevne potrebne informacije, kao što su vrijeme i novosti. Sve ovo pojavljuje se na ekranu Family Hub-a da bi ukućani mogli čuti i vidjeti. Zahvaljujući Bixby tehnologiji identifikacije glasa, glas svakog člana porodice se razlikuje, tako da svako može dobiti prilagođene informacije za svoje individualne potrebe. Bixby je čak pametniji i konverzacijskiji - omogućuje korisnicima da prirodnije međusobno komuniciraju. Zamislite, sada korisnici mogu tražiti avionsku kartu preko Expedie, nazvati Ubera i unaprijed postaviti temperaturu pećnice i to samo uz pomoć razgovra sa Family Hub-om.

Uzimajući inteligenciju korak dalje, uz besprijekornu integraciju SmartThings-a sa Family Hub-om, vlasnici sada mogu vidjeti i kontrolisati stotine pametnih kućanskih uređaja kompanije Samsung i treće strane direktno sa ekrana frižidera i glasom putem Bixby-a.

Porodične veze

Novi ekran Family Board-a djeluje kao digitalna oglasna ploča u kojoj članovi mogu lako pisati bilješke i fotografije pa čak i crtati po ekranu. Korisnici sada mogu imati posvećen ekran za dijeljenje fotografija, poruka i uspomena na frižideru i mogu da prilagode svoje fotografije različitim stilovima, ali i dodati rukom pisane bilješke i naljepnice, pa čak i promijenitiboju pozadine koja bi više odgovarala njihovoj kuhinji. A sve to donosi bliskost u porodici kako bi podigli način na koji se povezuju i dijele.

Family Hub ekran se može koristiti za prikaz dragocjenih porodičnih trenutaka, važnih informacija kao što jevrijeme ili čak umjetničkih djela. Također se može prilagoditi dekoracijama u kuhinji.

Zdravije upravljanje hranom

Od samog početka, upravljanje hranom s programom Family Hub je temeljna funkcija koja povećava način da vlasnici kuće upravljaju svojom hranom - bez obzira na to koriste li “View Inside” kako bi uz pomoć pametnog telefona, dok su u trgovini, provjerili da li su potrebna jaja ili da dodajustavke na popis za kupnju i označavaju datum isteka. Family Hub omogućuje korisniku stvaranje boljih i zdravijih obroka uz "Meal Planner”, koji prilagođava recepte na temelju hrane koju preferirate, kao i prehrambenih potreba i namirnica u frižideru.

U 2019. godini Samsung će proširiti platformu Family Hub na više modela kako bi se osigurala konfiguracija Family Huba koja zadovoljava potrebe svih potrošača.