Novi flagship
24

Samsung bi 9. augusta mogao predstaviti Galaxy Note 9

Klix.ba
Još nekoliko mjeseci nas dijeli od dolaska brojnih flagship smartphonea. Bloomberg navodi da bi jedan od njih mogao biti predstavljen početkom augusta, a to je Samsung Galaxy Note 9.

Galaxy Note 9 bi trebao biti predstavljen javnosti 9. augusta, dvije sedmice prije nego je prošle godine predstavljen Note 8. Samsung navodno namjerava započeti prodaju svog flagshipa krajem augusta.

Ukoliko se to dogodi, Samsung bi imao prednost nad ovogodišnjim, odnosno nadolazećim iPhoneom. Prošle godine je prodaja Notea 8 počela nakon što su u septembru predstavljeni iPhone 8 i iPhone X, što je možda utjecalo negativno na prodaju. Južnokorejska kompanija je navodno stoga planirala predstaviti Note 9 još ranije ove godine, odnosno u julu, no do toga nije došlo zbog odluke o promjeni dizajna u posljednjem trenutku.

Glavni Samsungov adut je poboljšana kamera Nota 9, što znači da će preuzeti tehnologiju Galaxyja S9, a fotografije će biti kvalitetnije i bolje čak i u uvjetima lošijeg osvjetljenja. Posjedovat će Qualcommov procesor, vjerovatno Snapdragon 845.

Ipak, Bloomberg navodi da bi ponovo moglo doći do promjene datuma predstavljanja uređaja, međutim, to je malo vjerovatno. Samsung je ranije predstavljao nove Note modele početkom ili sredinom augusta.