Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najpichkastije oružje, ako se sjetimo 92.
U ratu je pichaksto oružje kako god se koristilo, osim za posebne potrebe i akcije specijalaca u suzbijanju nekog kriminala i slično
Da je ARBiH u Sarajevu bila u mogućnosti da u većoj mjeri koristi snajpere protiv Srba, a da ih Srbi nisu imali, sigurno ne bi bilo "pičkasto oružje", već "vrijedan odbrambeni element" ili nešto slično.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Moze li jedan snajper za mog Bakira?
***** *** ****! Bolje poradite na svojoj ljudskosti što će pomoći čovečanstvu nego na zvijerstvu i onom što ubija!
Jebeni Rusi, jedino pušikarine napravit znaju.... ostalo sve im priroda dala ...
Ojj snajpera koliki je mozes cojka ubit :/
Koliko ja skonta vidjeli smo prezentaciju u kojoj je 3 puta promašio malo manje i 2 puta malo više...a i zar ne bi trebali dati na nekakav međunarodni sud da to i neki eksperti potvrdie a ne ko na pijaci svako svog konja hvali ...
mislim da bi barrett 50. cal imao sta da kaze na ovaj naslov...
sta je ovo il je snajperista los ili je snajper neprecizan nijedan metak nije pogodijo metu
Ne znam, snajper je pored tenka sigurno najbolje naoružanje, ali kada se koristi u svrhe koje mu priliče, snajperist biti je pravo nehuman čin dakle gledaš i ubijaš, ali kada se snajper koristi za potrebe sigurnosti (Sipa, Žandarmenija, Uskok,...) eh tada je potpuno opravdan, i mislim da se upotreba snajpera treba ograničit samo na to, jer u ratu ga koristit mislim da je to sramota. Pa sad koliko minusa cu dobit od "strana" vidjet će mo.
merebit@ ja nisam ovdje pisao o nitroglicerinkama, i nema ni potrebe da je vidim, samo da si pročitao moj komentar vidjeo bi o čemu ja pišem, a posto ti to nisi pročitao nemam ti potrebe ni objašnjavat dalje, jer ti si nekolicina ljudi koja misli suprotno od onog što je ispravno. ipak hvala tebi na komentaru, uvijek sam spreman objasnit ako nije jasno, tvoje je samo da pitaš.
ja nista ovdje nisam vidio....samo 4 covjeka i jednu pusku
eee super baš, samo da je još pogodio koji put. hoće rusi malo reklame po uzoru na amere, a isto tako po uzoru na amere kolko je u svemu istine...
Moj komsija upuca srnu u trku na 2000m bez ikakve optike i to sa starom tandzarom pa opet nesere na youtube :)
Simo "Simuna" Häyhä was a Finnish marksman. Using a Finnish version of the Mosin–Nagant rifle in the Winter War, he killed at least 505 men, the highest recorded number of confirmed sniper kills in any major war.
Nije baš kalibar u rangu M82 ali sigurno domet jači bar za 200m, efektivno. Jadno oružje, gdje god ono bilo upotrijebljeno.
ja se ponadao power point prezentaciji...
nimalo nepristrasno i objektivnost na nivou .....naj snajper na svijetu , kaže šef dizajna i prenosi Rusia Today ????? wtf zar ne bi trebali dati sud o tome neki međunarodni eksperti i potvrditi to a ne ko na pijaci svaki cigo svog konja hvali ...
medjunarodni americki eksperti jel
to si ti rekao .. ne vidim nigdje da sam pomenuo Amerikance
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
a mi i sad koristimo M76 :D