Već dugo se čeka
22

Rockstar traži "savršenstvo" za igru GTA 6, na tržište stiže kad bude "kreativno optimizovana"

D. B.
Dugo i nestrpljivo očekivana igra Grand Theft Auto 6 trebala bi se pojaviti na tržištu 2025. godine, a kompanija Rockstar Games je u sklopu svog finansijskog izvještaja saopćila da "traži savršenstvo" prije nego je plasira na tržište. Poznato je da se već godinama nestrpljivo čeka ova ogra otvorenog svijeta, no i tome se polako bliži kraj.

"Tražimo savršenstvo, a kada budemo sigurni da je optimizovana kreativno, to će biti pravo vrijeme za lansiranje", izjavio je Strauss Zelnick, direkotr Rockstarove matične kompanije Take-Two.

Zelnick je uvjeravao investitore da su "svi zajedno u ovome" te da developeri i zvaničnici imaju finansijske poticaje kako bi osigurali da se razvoj igre ne odugovlači.

"Između plasiranja nečega na tržište i stvaranja savršenstva, ova kompanija bira savršenstvo", dodao je Zelnick.

Kompanija mnogo više očekuje od nadolazećeg GTA 6 u odnosu na GTA 5, koji je bio itekako uspješan sa 195 miliona prodanih kopija.

Kada se GTA 6 pojavi 2025. godine, proći će 12 godina od premijere prethodne igre, a to je dosad naveći razmak između velikih naslova u seriji. Stoga i ne čudi što fanovi s nestrpljenjem očekuju novu igru. Dosta govori i podatak da je prvi trailer igre GTA 6 za 24 sata skupio 95 miliona pregleda.

Vezani članci