BH Navigator
0

FOTO / Prvim bh. mobilnim turističkim vodičem do 50 miliona iPhone korisnika

Sponzorirani članak
Prateći svjetske trendove iz oblasti komunikacija, agencija "Mark IN" iz Sarajeva pokrenula je kreiranje prvog mobilnog turističkog vodiča Bosne i Hercegovine. Ova mobilna aplikacija pod nazivom "BH Navigator" prvi put turističku ponudu naše zemlje stavlja u ruke korisnika najpopularnijeg telefona na svijetu - Apple iPhonea.

"BH Navigator" prvenstveno je namijenjen stranim turistima zapadne Evrope i američkog kontinenta, ali i milionskoj bh. dijaspori, te domaćim turistima. Koncept vodiča zasnovan je na aplikaciji koja na vrlo jednostavan i pregledan način korisnicima iPhone telefona pruža uvid i preporuke vezano za turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Dostupna na engleskom i bosanskom jeziku, aplikacija će za krajnjeg korisnika biti potpuno besplatna, te nakon prvog downloada njeno korištenje ne zahtjeva internet konekciju, što omogućava njeno korištenje bilo gdje, bilo kada i u bilo kojoj situaciji. Ova mobilna aplikacija prvi put će turističku ponudu naše zemlje učiniti dostupnom za više od 50 miliona korisnika iPhonea širom svijeta.

Ponuda regija Banje Luke, Sarajeva, Mostara biti će razvrstana po kategorijama:

Kultura i umjetnost (Ova kategorija ponuditi će pregled sadržaja iz oblasti kulture i umjetnosti, kao što su galerije, festivali, pozorišta itd.)

Avanturizam (Najveći potencijal bh. turizma leži u ponudi adrenalinskog turizma i aktivnog odmora. Rafting, skijanje, planinarenje, paintball, paraglajding, vožnja kvadovima, brdski biciklizam, splavarenje i dr.)

Atrakcije (Preporuke za posjetu lokacija unutar samog grada, ali i u njegovom bližem okruženju)

Smještaj (Kategorija smještaja rezervisana je za pregled ponude smještaja. Od luksuznih hotela namijenjenih poslovnim ljudima do motela i hostela namijenjenih backpackerima.)

Hrana i piće (Preporuke bh. dijaspori i stranim turistima vezane za lokacije i ugostiteljske objekte Banje Luke, Sarajeva i Mostara, gdje mogu osjetiti gastronomsku ponudu tradicionalne, ali i internacionalne kuhinje. )

Barovi i klubovi (Mjesta za nezaboravni noćni provod – barovi, klubovi, diskoteke.)

Šoping (Gdje otići u kvalitetan šoping kada je u pitanju odjeća ali i hrana. Pregled šoping i tržnih centara.)

Prevoz (Na koji način doći do željene destinacije. Pregled Avio/Bus/Voz/Rent-a-Car agencija i njihove ponude.)

Banke (Pregled poslovnica banaka u gradovima Banja Luka, Sarajevo, Mostar uključujući i lokacije bankomata.)

Apoteke (Pregled lokacija apoteka u navedenim gradovima.)

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Svi sadržaji unutar kategorija sadržavati će pored naziva, kratak opis, sliku, kontakt informacije, te mapu sa naznačenom lokacijom.

Upišite vašu turističku atrakciju, poslovni objekat i drugi sadržaj u "BH Navigator" i postanite dostupni više od 50 miliona iPhone korisnika širom svijeta.

Više informacija putem telefona +387 33 659 808 i e-maila [email protected], te web stranice markin.ba i Facebook grupe.