"Snimi i ti svoj kratki film"
0

Prva nagrada za mladog filmadžiju Borisa Andrejevića

Sarajevo-x.com
Boris Andrejević
Boris Andrejević
Na prigodnoj ceremoniji organiziranoj u povodu završetka nagradne igre "Snimi i ti svoj kratki film i osvoji novi NEX3", u petak navečer je u Sarajevu kompanija Sony nagradila autore najboljih ostvarenja prijavljenih za učešće u ovoj, sada već tradicionalnoj nagradnoj igri.

Uz prisustvo predstavnika kompanije Sony, njihovih poslovnih partnera i predstavnika medija nagrađena su tri najbolja kratka filma, u konkurenciji od 98 prijavljenih.

Prema ocjeni žirija najboljim filmom proglašen je film "Freedom", petnaestogodišnjeg autora Borisa Andrejevića iz Tuzle koga je Sony nagradio fotoaparatom NEX3AS, inače novitetom na našem tržištu.

Druga nagrada, digitalni fotookvir, pripala je Emiru Hadžoviću iz Sarajeva za film "Witness" ("Svjedok"), dok je treću nagradu, Network Walkman, osvojio Edin Pašović za film "Nevidljivi nindža perač suđa".

Prema riječima direktora predstavništva kompanije Sony za BiH, Enisa Šoškića, ove godine je vladao najveći interes autora do sada, svi prijavljeni filmovi su bili kvalitetni, ali su ipak najbolji nagrađeni.