Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tehnologija je stvar koja najbrze napreduje svakim danom ... Zadivljujuce!
Ma na ovom principu se vec pravi oruzje, koje ce isto tako ucitavati signale/komande mozga i koristiti za nisanjenje i paljbu.
evo link na youtube gdje se vrlo lijepo VIDE MOTORI u pokretu: http://www.youtube.com/watch?v=ddInW6sm7JE
Isto tako bilo bi je preporucljivo iskljuciti prije spavanja, da nebi udavili sebe ili zenu. Ko ce znati sta ces sanjati.
I druga stvar koja je isto tako bitna je napraviti rentabilnu bateriju koja ce to snabdijevati dovoljnom kolicinom energije u sto duzem periodu prije ispraznjenja.
Posto vidim da interesuje moje zemljake i ostale kako je ovo moguce da objasnim bar osnove. Stave razlicite osobe (zenske, muske, razne starosti itd.) pod uredjaj koji snima i biljezi signale koje mozak salje dok oni pomjeraju svoje ruke u razne direkcije, sklapaju saku, otvaraju saku itd. Onda nadju algoritam pod kojim se ti signali podudaraju i memorisu to u chip. I onda ispitivaju signale preko tog chipa, i kad se signal podudari sa jednom sifrom, onda proteticka ruka to izvrsi. U biti veoma jednostavno. Najteze je u svemu ovome identificirati/mapirati sve te algoritme/sifre. A ovo ostalo je jednostavno, malo robotike i informatike.
Citat: \"Jesse Sullivan ima posebno \"pametnu\" bioničku ruku koja ne funkcioniše pomoću motora, nego je Sullivan kontroliše svojim umom....\" Ova recenica DOKAZUJE da su \"novinari\" prepisivaci sa sa-x jako GLUPA stvorenja i NISTA VISE.
ovo nije pismena vjezba niti diktat iz bosanskog... hvala sto mi skreces paznju, ali znala sam to i bez tebe! jednostavno ne pazim na veliko i malo slovo kada pisem komentare po sax-u ;) ps. prije interpunkcijskog znaka se ne pravi razmak ;)
A Vi biste trebali znati da se recenica pocinje velikim slovom, a zavrsava tackom! Recenica bez koristenja zareza BAS nema smisla, a u Vasoj recenici to ne postoji !
covjek dobronamjerno objasni a @@kakanjac napade... ako cemo vec ispravljati i ti bi mogao nauciti da se infinitiv zavrsava na \"TI\" a ne\"T\"
Seljak, kaze se LAIK, a ne LAJIK!!! ;) Obrati malo paznju na to, prije nego sto pocnes druge popravljat i ispravljat ;)
@kakanjac, kako da kazem lajiku :D Um si \"ti\" a osjecaj je samo osjecaj (hladno, vruce, toplo), onda \"tuga, radost\"..
Cuj ne funkcioniše pomoću motora, vec pomocu cega funkcionise. Ne moze um pokretati ruku ali moze dati signal kojeg ce racunari prepoznati i pokrenuti motore.
Hehe...Super,ali mene interesuje kako on to radi? :) cudan je UM.... Sad sam skonto da UM nije isto sto je i OSJECAJ....?....Mi umom upravljamo Osjecaje?? jel tako?
Terminator