ALMA ima 66 radijskih antena
3
Proradio najveći radio-teleskop u svijetu
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako smo nastali? Sve je zapisano cak i kako ce mo nestati. Za te pare mogli su nahraniti puno gladnih usta. Sve se vidi sve se zna.
Neko barem razmišlja čak 20 godina unaprijed, kao i sa Hubble-om, CERN-om, Mars roverima i sl. a kod nase ni dva dana unaprijed ne može ništa isplanirati, i sve je od jutra do sutra....
prvi konkretniji rezultati se ocekuju za nekih 20ak godina..
Ovdje se četiri države dogovore oko jednog projekta koji košta 50% više od ukupnog budžeta BiH za 2012. godinu, a naša četiri majmuna se ne mogu dogovoriti oko provođenja pravosnažne sudske odluke Sejdić-Finci, koja pak može BiH dobro koštati. A jesmo u k.u.r.c.u, al' zaista... (Zaista se izvinjavam, ali u našem jeziku jednostavno nisam mogao naći manje prost a adekvatniji termin za stanje u kojem smo kao naord, država, nacija)