Tehnologija
17

Predstavljen izgled smartphonea LG G6, premijera 26. februara u Barceloni

Klix.ba
Skori Mobile World Congress neće na svom rasporedu imati predstavljanje novog Samsungovog flagship smartphonea, ali će zato zabljesnuti njegova najveća južnokorejska konkurencija – LG.

Kako je i zvanično najavljeno, LG će u Barceloni na Mobile World Congressu 26. februara predstaviti svoju ovogodišnju perjanicu – LG G6, a američki The Verge došao je do zvaničnih rendera izgleda novog uređaja.

Potvrđeno je da će LG G6 biti ispraćen 5,7-inčnim ekranom, neobičnim omjerom od 2:1 i naglaskom sa minimalnim rubovima oko displeja. Pokriće displeja trebalo bi biti odličnih 90 posto u odnosu na veličinu uređaja.

Ovim karakteristikama jasno je da će LG G6 utrku voditi s uređajem sličnih karakteristika – Xiaomijevim smartphoneom Mi Mix.

G6 će biti načinjen od stakla i metala, što će označiti konačan razvod s tradicionalnim pristupom plastici ili metalu prekrivenom glazurom.

Pojedinosti poput kapaciteta baterije, pozicije skenera prsta ili tipa displeja još uvijek nisu potvrđene. Što se tiče pokretačke snage G6 će najvjerovatnije imati 6GB RAM-a i procesor Qualcomm Snapdragon 830.

Vezani članci