{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Praćkom za navlačenje kondoma do 100 hiljada dolara

10.4.2013. u 11:03
10
4
Praćkom za navlačenje kondoma do 100 hiljada dolara
10
Praćkom za navlačenje kondoma do 100 hiljada dolara
Njemački izumitelj Joerg Sprave, sa portala The Slingshot Channel, napravio je praćku za navlačenje kondoma sa kojom pokušava osvojiti nagradu od 100 hiljada dolara koju daje Fondacija Billa i Melinde Gates.
Jorg Sprave, iz Burgkunstadta, stvorio je ovu spravu kako bi učestvovao u takmičenju za nagradu koju fondacija daje za stvaranje nove generacije kondoma, a sve u svrhu borbe protiv spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

U Spraveov izum ubaci se kondom koji se zatim ispali na korisnika. Video koji prikazuje kako izum radi postavljen je na YouTube i za samo tri dana imao je više od dva i po miliona pregleda.
Izum ima malih problema sa preciznošću, a tu je i problem straha potencijalnih korisnika.

"Zato mi je i potreban novac. Potrebna su neka poboljšanja. Ništa muškarce ne fascinira više od oružja i seksa. Kada spojite to dvoje, dobijate ogroman potencijal", kaže Sprave.

Fondacija Billa i Melinde Gates fokusirala se na poboljšanje zdravstva i smanjenje siromaštva, a nudi 100 hiljada dolara bilo kojem izumitelju koji mogne povećati privlačnost upotrebe kondoma. Nadaju se da će neko uspjeti dizajnirati kondom koji neće smanjiti seksualni užitak. Bill i Melinda Gates smatraju da je to veoma važno za smanjenje spolno prenosivih bolesti.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: