Sve više informacija
17

Poznate specifikacije nadolazećeg smartphonea OnePlus Fold

D. B.
Nakon prošlosedmičnih rendera koje je obavio OnLeaks, sada je ovaj tipster otkrio i specifikacije nadolazećeg smartphonea One Plus Fold uključujući ekran, procesor i kamere.

Novi preklopni uređaj će koristiti 7,8-inčni unutrašnji LTPO AMOLED ekran rezolucije 1.900 x 2.100 piksela. dok će veličina vanjskog ekrana iznositi 6,3 inča, a oba će imaju frekvenciju osvježavanja od 120Hz. Vanjski ekran će također biti AMOLED panel, ali možda ne i LTPO.

Uređaj će pokretati Snapdragon 8 Gen 2 procesor uparen sa 16 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, što je slično najboljoj konfiguraciji modela OnePlus 11. Napajat će ga baterija kapaciteta 4.800 mAh s podrškom 67W punjenja.

Nazad će se nalaziti tri kamere koje potpisuje Hasselblad. Bit će to glavna kamera od 48 MP (IMX890), ultraširoka od 48 kao i telephoto kamera od 64 MP. Također, mobitel će imati dvije selfie kamere, jednu na vanjskom ekranu od 32 i jednu na unutrašnjem od 20 MP.

Među novim detaljima je i podatak da će Fold koristiti OxygenOS 13.1 baziran na Androidu 13, dok će na bočnoj strani biti smješten senzor za otisak prsta.

Zvaničnog datuma predstavljanja smartphonea zasad nema, ali se očekuje da svjetlo dana ugleda u augustu.