Fanovi danima u redovima
0

Pomama za iPhoneom 4 u Japanu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Prodavnice u Tokiju jutros nisu bile ni otvorene, a pred njima su se već odavno pojavili redovi ljubitelja tehnologije, željnih da među prvima kupe novi “Appleov” iPhone 4.

Neki od potencijalnih kupaca u redovima su od ponedjeljka.

Prodaja iPhonea četvrte generacije, sa kvalitetnijim ekranom i boljom baterijom, prevazišla je sva očekivanja, zbog čega je kompanija “Apple”, koja ga je proizvela, morala obustaviti narudžbe prije izlaska modela na tržište.

U šestoj ekonomiji u svijetu – Japanu ovaj uređaj se, zbog vremenske razlike, pojavio nešto ranije, a fanovi odjeveni kao iPhonei i sa slikama uređaja na svojim licima sretni iščekuju svoj primjerak.

"Ne mogu se prestati smješkati", rekao je za “Reuters” Noboru Takahashi, muzičar koji je među prvima stao u red od 300 ljudi u prodavnici u trgovačkom dijelu Tokija.

Za samo jedan dan prošle sedmice naručeno je preko 600.000 iPhonea 4, što znači da je u jednoj sekundi prodano sedam primjeraka.

Uređaj svoj debi na policama prodavnica danas (četvrtak) ima i u Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

U Japanu mu je cijena 46.080 jena, što je 512 američkih dolara.