Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1120 km/h i relacija Evropa-Kina 24 sata? Jel tu neko lud ili klix opet loše prepisuje
@Dopeman Akcenat je na MOGLI.
@ArgonautSorabD kako nije isto,., picis i jednim i drugim mah1+,.,
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
RAzvija 1120 km/h ! Hoćel naši eksperti ići taamo na STUDIJSKO PUTOVANJE, ono kao Talgo kad je funkciji razvija i po 40 km/h pa treba misliti na budućnost i evropske integracije !! Nisam jak sa brojevima, al eto te iz Novog Pazara u šeher Sarajevu za desetak minuta !!
Čim se završi testiranje ovog voza Fadil će naručiti jedan za BiH. Ionako su talgo vozovi već postali demode, pa da naša željeznica uhvati korak sa novim tehnologijama. Od Sarajeva do Zenice bi stizali za 10 minuta. Još samo da malo popravimo prugu, ali to ćemo postići kroz novo povećanje akciza.
Obavezno napraviti prozor na njemu da mi Bošnje možemo u vožnji izbaciti smeće kroz prozor.
Od Moskve do Pekinga se ide Transsibirskom zeljeznicom 7621km za 6 dana i noci. Ako ovo razvija 1120km/h i da prati put danasnjih pruga iz Moskve bi se do Pekinga stiglo za 6-7 sati. Ja novinara i kurc*. Cuj 24h...
NEKA METNU CIJEV OD HALE.
Ovi ludi japanci ce za par godina dostic 1000km/h sa svojim levitirajucim vozovima, vec sad prelaze preko 600 km/h.
SAMO AMERIKA OSTATAK SVIJETA JE KANTA I RUPA KO NJEMOOOCKO I VW
Našim diverzantima sa kamenjem neće uteći he he
ovakve cjevi stavi i vodovod samo bez testiranja