Osveta
0

Pirati napali industriju zabave

SRNA
Aktivisti koji podržavaju pirateriju izvršili su koordinisane napade na web siteove muzičke i filmske industrije.

Napad je privremeno oborio sajt Američkog filmskog udruženja (MPAA) i Američkog udruženja muzičke industrije (RIAA), prenosi BBC.

    	Pirati su prethodno objavili na jednom forumu da će izvesti ovu akciju kao znak odmazde zbog napora koje protiv piraterije ulaže industrija zabave. 

    	Grupa je najavila da će nastaviti napade na druge sajtove. Sljedeća na listi je Britanska fonografska industrija (BPI), koja će biti meta 20. septembra.

    Akcija je pokrenuta poslije saopštenja indijske softverske firme "Aiplex"  da će u ime filmske industrije izvršiti cyber napade na sajtove na kojima se vrši nelegalna podjela filmova.

    	Anonimni aktivisti odlučili su da primijene identičan metod radi obaranja sajta "Aiplexa"  i još nekoliko organizacija.

    	"Oborili smo ih na isti način nakoji su oni oborili Pirat Bay, bombardovanjem zahtjevima za otvaranje stranica. Oni su unajmili Aiplex, koji je takođe dobio svoje. Oni su napali prvi, mi smo udarili još jače“, navodi se u poruci koju su objavili pirati.
    	Svi napadnuti sajtovi ponovo su dostupni na internetu.

    "Kako da zaustvite snagu kolektiva koji čini kompletna internetska zajednica? Možete da plijenite opremu i hvatate organizatore napada, ali ovo je grupa koja je postala vješta u zaštiti svog identiteta i to čini veoma dobro zahvaljujući snazi interneta“, izjavio je Shaun Paul Corel iz kompanije  "Panda Security".