{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pedeset srednjoškolaca iz svih dijelova BiH u Konjicu pet dana učilo o nauci i tehnologiji

28.8.2018. u 22:26
326
38
Pedeset srednjoškolaca iz svih dijelova BiH u Konjicu pet dana učilo o nauci i tehnologiji
326
Nakon pet dana u Konjicu je danas svečano završen petodnevni #STEMYouthCamp. Bila je to vrhunska prilika za srednjoškolce s područja čitave Bosne i Hercegovine, zainteresovane za nauku, tehnologiju i druženje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na kampu je učestvovalo pedeset učesnika koji su odabrani strogom selekcijom od 262 prijavljena. Kažu nam da je to bio nezahvalan posao, obzirom da su zbog ograničenih resursa bili prisiljeni odbiti izvrsne prijave mnogih motivisanih učenika.

Admir Greljo, predsjednik ANNT-a (Asocijacije za napredak nauke i tehnologije) imao je samo razloga za zadovoljstvo nakon završetka kampa.

"S idejom o održavanju STEM Youth Campa za učenike srednjih škola je došla grupa mladih naučnika i istraživača okupljenih oko Asocijacije za napredak nauke i tehnologije, koji su prije desetak godina bili srednjoškolci u Bosni i Hercegovini, a danas rade u prestižnim svjetskim centrima nauke i tehnologije kao što su CERN, Google, MIT, ETH Cirih, s ciljem da prenesu svoja iskustva te motivišu srednjoškolce da krenu njihovim stopama", kazao je Greljo.

U interakciji s učenicima kroz predavanja, tehničke i soft-skils radionice, nastavlja Admir Greljo, osjetili smo izuzetan talenat, entuzijazam i želju za znanjem.

"Ako je suditi na osnovu ovih pedesetak srednjoškolaca, imamo razloga biti optimisti! Zahvaljujemo se učenicima, predavačima i volonterima na izuzetno uspješnom kampu, te Ambasadi USA u Bosni i Hercegovini na finansijskoj podršci", zaključio je Greljo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: