Očekuje se u oktobru
11

Otkriveni novi detalji o Googleovom smartphoneu Pixel 4

Klix.ba
Kompanija Google je nedavno otkrila izgled stražnje strane svog nadolazećeg smartphonea Pixel 4, a poznate su i još neke informacije.

Prema onom što se može vidjeti na objavljenom renderu, Pixel 4 je veoma sličan Huaweijevom smartphoneu Mate 20 Pro koji je imao isti kockasti modul kamere, a u slučaju Googleovog mobitela se očekuju dvije kamere smještene u gornjem lijevom uglu.

Tri najavljene karakteristike smartphonea Pixel 4 već su dio Matea 20 Pro, Android Q ima veoma sličnu swiping back funkciju, sličnost je konfiguracija kamera s mnogo senzora, a špekuliše se i o veoma sličnoj tehnologiji otključavanja uređaja prepoznavanjem lica. Također, nema vidljivog fizičkog senzora za otisak prsta.

Priča se da će uređaj imati Qualcommov Snapdragon 855 procesor te 6 GB RAM-a, kao i kapacitativnu dugmad umjesto fizičkih.

Očekuje se da bi Pixel 4 mogao biti predstavljen u oktobru, ali bi se to moglo dogoditi i ranije, u septembru pa čak i u augustu. Podsjetimo, Pixel 3A i 3A XL su predstavljeni u maju. Cijena novog smartphonea će iznositi oko 1.000 dolara.