|

Otklonjeni problemi u radu Facebooka, Instagrama i WhatsAppa

Otklonjeni problemi u radu Facebooka, Instagrama i WhatsAppa
9
E. LJ.
4.7.2019. u 09:39
19
komentara
9

dijeljenja
Otklonjeni problemi u radu Facebooka, Instagrama i WhatsAppa Ilustracija: Shutterstock
Facebook, Instagram, WhatsApp i Twitter jučer su imali velikih problema širom svijeta, no problemi u njihovom radu otklonjeni su tokom noći.
"Ranije danas su neki ljudi i kompanije imali problema s učitavanjem ili slanjem fotografija, videozapisa i drugih datoteka na našim aplikacijama. Problem je sada riješen. Tokom jedne od naših rutinskih operacija održavanja pojavio se problem koji nekim ljudima otežava upload ili slanje fotografija i videozapisa", rekao je glasnogovornik Facebooka za CNN Business.

U radu popularnih društvenih mreža nije došlo do potpunog zastoja. Međutim, korisnici širom svijeta nisu mogli učitati fotografije, a dio korisnika imao je problema i s učitavanjem sadržaja.

"Problem je riješen i sada smo se vratili. Žao nam je zbog neugodnosti", stoji u tvitu popularne platforme Instagram.

Djelimični prekidi izazvali su nezadovoljstvo i frustracije korisnika ove najveće društvene mreže na svijetu od kojih su se mnogi požalili na Twitteru. Kod više od 14.000 korisnika je zabilježen problem s Instagramom, dok se više od 7.500 korisnika žalilo zbog Facebooka, a 1.600 zbog WhatsAppa, podaci su Downdetectora, stranice za nadzor društvenih mreža.

No i korisnici Twittera imali su problem s porukama i notifikacijama, ali sada je i to riješeno. Nije jasno šta je uzrokovalo probleme u radu Twittera, no iz ove kompanije to nisu elaborirali.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...