Nekoliko slučajeva
16

Novinari koji su dobili Samsung Galaxy Fold prijavljuju probleme s ekranom

Klix.ba
Ranije ove sedmice je kompanija Samsung poslala svoj sklopivi smartphone Galaxy Fold određenom broju medija, uključujući BBC, a njihovi novinari prijavljuju probleme.

Bloombergov novinar Mark Gurman je na Twitteru objavio da se njegov Galaxy Fold, odnosno ekran uređaja, potpuno pokvario te da je neupotrebljiv nakon samo dva dana upotrebe. Dodao je da ne zna da li se radi samo o jednom slučaju ili je problem ipak raširen.

Nešto drugačiji problem je primijetio novinar The Vergea Dieted Bohn. On je napisao da se nešto dogodilo ekranu njegovog Galaxyja Fold, što je uzrokovalo ispupčenje.

Probleme s ekranom ima i Steve Kovach koji radi za CNBC. On je objavio klip koji prikazuje probleme s lijevim dijelom ekrana s kojeg je nestajao sadržaj.

Tako je Samsung dobio nekoliko izvještaja o kvaru glavnog ekrana te je kompanija saopćila da će detaljno analizirati sporne uređaje i ustanoviti uzrok. Jedno od objašnjenja može biti to što su neki novinari uklonili foliju s ekrana misleći da se radi o tipičnoj zaštitnoj foliji koju imaju novi smartphonei kako bi ekrani bili u savršenom stanju do kupovine.

To su učinili Bloombergov Mark Gurman i youtuber Marques Brownlee.

Međutim, Steve Kovach nije uklonio foliju, ali je ipak imao velikih problema s ekranom uređaja.