Tehnologija
8

Novi jeftiniji MacBook Pro sa 32 GB RAM-a stiže 2017. godine

Klix.ba
Apple je nedavno predstavio MacBook Pro laptope sa Touch Barom, a ako oni ne zadovoljavaju vaše ukuse, sačekajte do druge polovine 2017. godine, kada će kompanija iz Cupertina predstaviti novi moćnije, ali i jeftinije uređaje.

Prema riječima analitičara kompanije KGI Securities Ming-Chija Kuao, Apple će u drugoj polovini naredne godine predstaviti laptope MacBook Pro sa 32 GB RAM-a te će sniziti ukupne cijene. Aktuelni modeli imaju 16 GB RAM-a.

Međutim, dolazak pomenutih uređaja uslovljavaju novi Intelovi procesori Cannonlake, koji štede energiju. Oni bi trebali biti dostupni 2017. godine, no, ukoliko dođe do odlaganja, Appleovi laptopi će i dalje biti ograničeni na 16 GB RAM-a.

Razlog zbog kojih trenutno nisu dostupni laptopi sa 32 GB RAM-a je to što bi se baterija prebrzo praznila.

Novi MacBook Pro laptopi imaju elegentan dizanj, tanki su i opremljeni novim interaktivnim Touc Barom, ali su i znatno skuplji u odnosu na prethodnu generaciju. Osim toga, mnogi kupci nisu zadovoljni činjenicom što laptopi nemaju najnovije Intelove procesore, a ne sviđa im se ni to što su ograničeni na 16 GB RAM-a.

Vezani članci