{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemačka vlada protiv Internet Explorera

S
17.1.2010. u 08:42
0
9
Njemačka vlada protiv Internet Explorera
0
Njemačka vlada protiv Internet Explorera
Vlada Republike Njemačke upozorila je korisnike na ranjivost Microsofotovog browsera Internet Explorera, koji je zbog svojih grešaka često bio meta hakerskih napada.
Federalni ured za sigurnost u informisanju (BSI) korisnicima Interneta preporučio je da pronađu alternativu u drugim browserima ili da na svoj kompjuter postave adekvatnu zaštitu.

Upozorenje je stiglo nakon što su iz kompanije Microsoft priznali da je IE zaista bio slab i sadržavao greške.

Hakeri u Kini uspjeli su ući u e-mailove aktivista za ljudska prava, no ipak, iz Microsofta su poručili da se stvari mogu popraviti ako se u opciji "Internet security zone" sigurnost postavi na "high" (visoka), iako to limitira funkcionalnost browsera i blokira pristup mnogim web stranicama.

Njemačka vlada u sve ovo ne vjeruje, te poručuje da ni tako IE nije potpuno siguran za korištenje.

"O ovoj ranjivosti tek su prije nekoliko dana obavijestili javnost. Microsoft i dalje nema 'zakrpu' za to, što implicira da je to uzrok napada na Google protekle sedmice", kaže Graham Cluley iz kompanije Sophos, koja se bavi antivirusnim programima, za BBC.

Podsjetimo, iz Microsofta su objavili da su greškom zahvaćene sve verzije Internet Explorera, a da sumnjaju da su napadi na Google bili naručeni.

"Nisu to bili napadi protiv svih korisnika", poručuje Thomas Baumgaertner, glasnogovornik njemačkog sjedišta Microsofta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: