Nevidljiva tastatura iz Samsungove radionice omogućava da tipkate na stolu

Nevidljiva tastatura iz Samsungove radionice omogućava da tipkate na stolu
17
A. P.
12.1.2020. u 19:34
22
komentara
17

dijeljenja
Samsung je na sajmu CES 2020 predstavio novi zanimljiv proizvod - nevidljivu tastaturu koja vam omogućava da tipkate direktno na stolu kada želite natipkati nešto na svom telefonu ili tabletu.
Tehnologija se zasniva na vještačkoj inteligenciji i selfie kameri uređaja koji trebaju prepoznati spojene pokrete i pretvoriti ih u tipkanje na ekranu.Virtuelna tastatura nosi naziv Selfie Type, a kreirana je na inicijativu Samsungovog C-Lab odjeljenja.

Ovakav tip tastature nije novost, iako su prethodne verzije radile tako što su projektovale laserske zrake na površinu u obliku tastature. Za razliku od njih Selfie Type analizira zglobove korisnika i njegov fizički pritisak na površinu. Međutim, ovaj tip tastature nije najbolje rješenje za osobe koje nisu vješte u tipkanju, piše The Sun.Selfie Type aplikacija ima tutorijal koji objašnjava korisnicima kako se njihovi prsti mapiraju prilikom pritiska na određeni taster. Ako svakodnevno koristite tradicionalnu tastaturu, vaši prsti su već izvježbani i sve što trebate uraditi je navići se da ispred vas ne postoji fizička tastatura.

Ovaj Samsungov projekat je u ranoj fazi razvoja, tako da ćemo vjerovatno morati pričekati dok se ne pojavi pametni telefon ili tablet s ovom funkcijom.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...