Facebook
0

"Ne odgovaramo na pritiske, već samo na zakon koji nas obavezuje"

Sarajevo-x.com
Osnivač Wikileaksa Julian Assange je nedavno izjavio u jednom intervjuu kako je Facebook najveća mašina za špijuniranje koja je ikada osmišljena. Očekivano, iz Facebooka su reagirali i negirali ono što je Assange izjavio za Russia Today.

Naime u intervjuu je Assange rekao kako je Facebook najveća baza podataka o ljudima, njihovim ličnim podacima, adresama, vezama s drugim ljudima..., te je rekao da su Facebook, Google i Yahoo povezani sa američkom obavještajnom službom i da imaju ugrađene programe uz pomoć kojih se podaci automatski šalju obavještajnim službama.

"Mi ne odgovaramo na takvu vrstu pritiska, mi reagiramo samo na zakonske procese koji nas obavezuju", izjavio je glasnogovornik Facebooka za Forbes.

On je dodao i to da se nikada nije dogodilo da je Facebook bio pod pritiskom da da neke informacije.

U dokumentu, koji je navodno procurio iz Facebooka, stoji da se većina ličnih podataka mora ustupiti policiji ukoliko se to sudskim putem zatraži.

Facebookov glasnogovornik je izjavio i to da ova društvena mreža poštuje pravne i zakonske standarde prema kojima svaka firma mora ustupiti određene podatke kada se to od njih traži, prenosi Huffington Post.