Istraživanje Eurostat-a
0

Najaktivniji korisnici interneta su i najobrazovaniji

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ljudi koji provode najviše vremena online ujedno su i najobrazovaniji, odnosno imaju završen viši stepen formalnog obrazovanja, pokazalo je najnovije istraživanje statističkog ureda Europske unije - Eurostat.

Istraživanje koje je obuhvatilo kućanstva zemalja članica EU koja se sastoje od najmanje jedne osobe u dobi od 16 do 74 godine pokazalo je da blizu 90 posto populacije EU s visokom stručnom spremom, odnosno sa završenim višim stepenomformalnog obrazovanja, redovno koristi internet i to čak dva puta više od onih koji imaju završen niži stepen obrazovanja, piše TheNextWeb.com.

Postoji dovoljno jasnih mogućnosti koje ovo objašnjavaju. Najdirektniju IT edukaciju dobijate u školi i sve oko škole (vaši prijatelji na Facebooku, slike koje uploadate na neki servis za razmjenu fotografija i sl.) igra značajnu ulogu da razvijete strast (i povjerenje, također) da počnete istraživati web i računala.

Osim toga, ako se malo ili nimalo formalno obrazovani (ako npr. imate završenu samo osnovnu školu) tada je vrlo vjerojatno da niste financijski u mogućnosti priuštiti sebi računar ili se preplatiti na internet vezu - i zbog toga vam je pristup internetu znatno otežan.

Web igra sve značajniju ulogu u našim svakodnevnom životima, a čini se da je važnost obrazovanja, barem prema rezultatima ovog istraživanja, važnija nego ikada.