Učestvujte u istraživanju
0

Način korištenja i izbor sadržaja Interneta u BiH

Sarajevo-x.com
Više od 1,4 miliona građana Bosne i Hercegovine koristilo je Internet, prema zvaničnim podacima sa kraja 2009 godine. Njih oko 400 hiljada je te 2009. godine bilo pretplaćeno za korištenje Interneta.

Svake sekunde na hiljade građana BiH je online. Internet je odavno postao nezaobilazna činjenica u životu građana ove zemlje, sa brojnim pozitivnim ali i negativnim posljedicama. Ni institucije države, ali ni naučne institucije do sada nisu pokazale interes za istraživanje navika, sklonosti i psiholoških aspekata korištenja Interneta u BiH.

Upravo iz tog razloga, ovih dana pokrenuto je istraživanje sa anketom o izboru sadržaja Interneta te ponašanju građana BiH kod korištenja Interneta koje za potrebe izrade magistarskog rada iz psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu provodi jedan od studenata postdiplomskog studija.

Istraživanje je potpuno anonimno, planirano trajanje istraživanja je narednih 14 dana, a njegovi rezultati će biti korišteni prilikom izrade magistarske radnje i objavljeni nakon provedenog istraživanja.

Odvojite nekoliko minuta za popunjavanje ankete i postanite dio istraživanja koje će nam otkriti načine korištenja i vrste sadržaja Interneta koji su najzastupljeniji među građanima u BiH, kao i o onima koji posjećuju bh. internet stranice, a trenutno žive van BiH!

Učestvujte u istraživanju.