Značajan jubilej
0

Na kioscima 150. izdanje magazina "Info"

Sarajevo-x.com
U četvrtak, 1. jula 2010. godine, na kioscima širom zemlje bit će u prodaji jubilarni 150. broj prvog bh. informatičkog magazina "Info". Prvi broj ovog magazina odštampan je u julu 1997. na 32 stranice.
Jubilarni 150. dvobroj pojavit će se sa novim logotipom na 160 stranica, u osvježenom vizuelnom identitetu, dok su za ovaj broj pripremljeni mnogi sadržaji za zaljubljenike u IT-industriju.

"Ponosimo se ovim jubilejom, koji nam je prilika da se zahvalimo svim našim saradnicima, partnerima i drugim medijima sa kojima sarađujemo punih 13 godina", ističe Sanel Šarić, marketing menadžer magazina, i dodaje kako je do sada preko stotinu autora sarađivalo na tekstovima, koji se objavljuju sa ciljem informiranja stručne javnosti, ali i onih kojima je IT hobi o najaktuelnijim dešavanjima na informatičkom tržištu.

"Kada smo počinjali, nismo ni slutili da ćemo doći do ovog jubileja, te da će se 'Info' toliko unaprijediti i postati zaista respektabilan magazin u svom domenu", kaže Goran Milić, glavni i odgovorni urednik. "U našoj zemlji, u kojoj informatika i internet nisu dovoljno razvijeni, veliki je izazov uređivati novine koja treba da donose uvijek nešto novo, te u isto vrijeme držati korak sa svjetskim standardima, ali i potrebama bh. publike".

Milić je dodao da vjeruje da je kroz testiranja preko 2.000 komada hardvera i 1.000 različitog softvera "Info" postao relevantan izvor informacija u ovoj oblasti.