{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MP3 player za nerođene bebe

S
20.1.2010. u 17:46
0
7
MP3 player za nerođene bebe
0
MP3 player za nerođene bebe
Otac dvoje djece Oren Oz odlučio je pomoći trudnicama, te osmislio MP3 player zahvaljujući kojem njihova nerođena djeca mogu slušati umirujuću melodiju.
Ovaj zvučni sistem se obavija oko stomaka trudnice, te se muzika reproducira u unutrašnjost majke kroz četiri zvučnika.

Dizajner ovog MP3 playera tvrdi da umirujuća muzika koju slušaju bebe od 17. sedmice začeća pomaže u intelektualnom razvoju djeteta, ali i pomaže da se kod djeteta razviju muzičke sposobnosti.

Ovaj uređaj nazvan je Ritmo, a Oz je došao na ideju o osmišljavanju ovog muzičkog sistema još dok je njegova supruga bila trudna s drugim djetetom.

"Ritmo je kreiran na način da šalje zvučne valove do bebe u maternici“, kazao je Oz, dodajući da je ovo veoma kvalitetan sistem, ali i siguran, te omogućuje da se između majke i djeteta stvara identičan osjećaj odnosno dijeli isto emotivno iskustvo.

Oz i grupacija Nuvo osmislili su ovaj uređaj kako bi olakšali ženama trudnoću, ali i kako bi im omogućili da s odgojem djeteta počnu još od prvih sedmica začeća.

Brojna naučna istraživanja dokazala su kako bebe već u 17. sedmici života reaguju na sve zvučne podražaje, ali i to da se muzikom pospješuje inteligencija djeteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: