Tehnologija
3

Motorola predstavila novi Moto X smartphone

Klix.ba
Kompanija Microsoft je na IFA sajmu u erlinu predstavila svoj novi Moto X smartphone.

Novi Moto X donosi brojne promjene, izgleda elegantnije i brži je od prethodnika. On je ušao na teritoriju phableta jer ima 5,2-inčni ekran, koji je veći od ekrana prethodnog modela.

Uređaj je dobio 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 procesor te 2GB RAM-a. Na stražnjoj strani je kamera od 13 megapiksela, dok je naprijed kamera od 2 megapiksela. Korisnici mogu aktivirati selfie mod glasovinim naredbama. Treba reći da je uređaj opremljen naprednijom tehnologijom za glasovne naredbe, pa je njima moguće upravljati aplikacijama Whatsapp, Facebook i YouTube. Glasovnom naredbom je moguće potpuno isključiti smartphone.

Ostale mogućnosti smartphonea Moto X uključuju prepoznavanje lokacije i zvuka. Smartphone može prepoznati zvuk vašeg automobila i potom vas upitati da li želite povezati vozilo i uređaj kako biste npr. pročitali poruke.

Pokretom ruke iznad ekrana se prikazuju nove poruke, ali je za njihovo čitanje potreban dodir ekrana.

Kada je riječ o estetici, stražnji dio smartphonea Moto X je zaobljen tako da bolje "leži" u ruci. Stražnji dio je ponuđen u nekoliko varijanti, među kojima su kožna varijanta i varijanta napravljena od bambusa.

Prodaja smartphonea Moto X počinje krajem ovog mjeseca po cijeni od 530 eura.