Svjetski prvak
111

Mosaad Aldossary osvojio FIFA eWorld Cup i nagradu od 250.000 dolara

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Gamer Mosaad Aldossary (MSdossary) je iza sebe ostavio više od 20 miliona igrača te je ostvario svoj san i osvojio FIFA eWorld Cup u Londonu.

Aldosarryjev protivnik u finalu prvenstva bio je Belgijanac Stefano Pina (StefanoPinna) kojeg je savladao ukupnim rezultatom 4:0 te tako osvojio nagradu od 250.000 američkih dolara. U Grand Finalu su nastupila 32 igrača iz 19 zemalja.

"Ova pobjeda je rezultat napornog rada i posvećenosti mog tima. Fantastično je vidjeti kako takmičenje u FIFA-i raste, ali je ovo nešto što nisam mogao ni sanjati. Osvajanje FIFA eWorld Cup Grand Finala i titula prvaka svijeta je ostvarenje sna za mene, moju porodicu, prijatelje i fanove. Velika je stvar dobiti priliku i pobijediti pred publikom. Ovo je apsolutno nevjerovatno, nemam riječi", izjavio je Aldosarry.

Kvalifikacije za turnir su počele u novembru prošle godine, a više od 20 miliona igrača se igranjem utakmica online pokušavalo kvalifikovati za turnire koji su se igrali uživo. Najuspješniji su prošli u playoff i događaje koji su se prenosili uživo, a samo najbolji na svijetu su učestvovali na završnom takmičenju u Londonu.