Tehnologija
376

Mirza Jahić će pokušati oboriti rekord u igranju PES-a: Uspjet ću za BiH!

Piše: Dalibor Bošnjak
Mirza Jahić
Mirza Jahić
Bh. gamer koji živi u Austriji, prvak virtuelne Bundeslige Mirza Jahić, u petak će pokušati oboriti Guinnessov rekord u igranju popularne nogometne simulacije Pro Evolution Soccer. Trenutni rekord iznosi 38 sati i 49 minuta.

Pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u igranju PES-a počinje u petak navečer.

"Sutra od 20 sati kreće moj pokušaj obaranja rekorda u igri PES, a organizuju ga T-Mobile i Warda. Trenutni rekord iznosi 38 sati i 49 minuta igranja PES-a bez spavanja. Svakih sat vremena ću imati deset minuta pauze, a onda nastavljam s igrom", izjavio je Jahić za portal Klix.ba.

Pored Mirze, u pokušaju obaranja rekorda će učestvovati još trojica igrača, Fabian, Phillip i Michael. Za sve one koji žele pratiti ovaj događaj, osiguran je prijenos uživo.

"Okupit ćemo se u Beču u boxu koji je pripremio T-Mobile. Bit će osiguran direktan prijenos putem interneta, pa svi oni koji to žele mogu pratiti dešavanja. Naravno, volio bih da imam što veću podršku kako bih uspio ući u Guinnessovu knjigu rekorda, za sebe i za našu BiH", rekao je neporaženi prvak virtuelne Bundeslige u Austriji.

Za postavljanje novog rekorda je dovoljno i da jedan od četvorice igrača nadmaši aktuelni rekord.

"Bit će nas četvorica, igramo kao ekipa, a i svako za sebe. Dovoljno je i da jedan od nas uspije. Svakih sat vremena ćemo imati pauzu od deset minuta, a nakon pauze je važno da konstantno igramo", kazao je Jahić.

On uopće ne sumnja da će postaviti novi rekord.

"Vjerujte mi, ja to mogu, neću zaspati. Dat ću sve od sebe, taj rekord će biti moj", poručio je bh. gamer.

Ako uspije u svom naumu, čekaju ga vrijedne nagrade.

"Među nagradama su TV, smartphone, PlayStation 4, ulaznice za utakmice i mnogo toga", završio je Jahić.

Prijenos pokušaja obaranja Guinnessovog rekorda možete pratiti ovdje.