Tehnologija
24

Mirza Jahić poražen u finalu kvalifikacijskog turnira za FIFA Interactive World Cup

Piše: D. B.
Šampion Virtuelne Bundeslige (VBL) Mirza Jahić poražen je u finalu kvalifikacijskog turnira za FIFA Interactive World Cup.

Jahić je do finala stigao eliminisanjem velikih protivnika u svijetu FIFA-e te se nadao da će pobijediti u finalu i plasirati se na FIWC nakon što taj cilj nije ostvario 2011. godine, kada je također stigao do finala kvalifikacija, gdje je poražen.

Nažalost, Jahić se i ovog puta izborio za finale, ali nije uspio ostvariti plasman na FIWC. U finalu je doživio poraz od Daniela Butenka rezultatom 2:6. Nakon završetka meča Jahić nije mogao sakriti razočarenje. Ipak, sportski je čestitao protivniku i zahvalio se svom timu koji je uz njega.

"Dao sam sve od sebe za pobjedu. Moj tim je osmislio dobru taktiku, trenirali smo kako bih se što bolje pripremio, kako ne bih ponovo izgubio u finalu, ali dogodilo se ponovo. Bio sam dobar protiv velikih imena, stigao sam u finale, gdje sam doživio težak poraz. Čestitam Butenku, zaslužio je pobjedu. Hvala svima koji su vjerovali u mene. Nikad neću odustati, sve dok ne uspijem, pa čak i ako izgubim još deset puta. Pokušat ću opet, vratit ću se", izjavio je Jahić.

Finale pogledajte u videu od 2:46:20.