Pala najveća društvena mreža
0

Milioni korisnika iz Evrope nisu mogli pristupiti Facebooku

Sarajevo-x.com
Facebook, najpopularnija društvena mreža na svijetu, u jutarnjim staima (od 6 do 9) nije bio dostupan velikom broju korisnika iz Evrope. Tačnih informacija o tome šta se desilo još uvijek nema.

Najveća društvena stranica na svijetu je pala na nekoliko sati. Gotovo niko iz Evrope nije mogao pristupiti, a onima koji su uspjevali ući prijavli su da je stranica radila otežano i otvarala se se sporo.

Portal Zdnet je objavio da su probleme s Facebookom prijavili korisnici iz Albanije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Danske, Estonije, Francuske, Finske, Njemačke, Mađarske, Islanda, Irske, Izraela, Italije, Makedonije, Malte, Norveške, Holandije, Portugala, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Španije, Švedske, Švicarske, Turske, Ukrajine i Velike Britanije.

Također prijavljeno je da Facebookj ne radi u Egiptu, Gani, Nepalu, Pakistanu, Južnoj Africi, Šri Lanki, UAE i Zimbabveu.

Facebook je još uvijek nedostupan u nekim od navedenih zemalja.

Iz ove društvene mreže se još uvijek niko nije oglasio. Da li je i ovo djelo Anonymousa ili je riječ o tehničkim problemima, bit će poznato vrlo brzo.