Tehnologija
0

Microsoft preporučuje prelazak na novi operativni sistem

SRNA
Korisnici operativnih sistema "Windows 2000" i "Windows XP" sa "servisnim paketima dva" nakon 13. jula bit će izloženi dodatnim rizicima, jer za njih neće biti moguća redovna sigurnosna nadogradnja (update), saopšteno je danas iz "Microsofta".

Korisnicima svojih usluga kompanija "Microsoft" preporučila je prelazak na najnoviji operativni sistem "Windows 7", kako bi izbjegli nepotrebno izlaganje rizicima i nastavili dobijati redovnu podršku.

U saopštenju se ističe da prelazak na novi sistem podrazumijeva provjeru da li postojeći hardver odgovara "Windowsu 7", što korisnici mogu da učine pomoću softvera "Savjetnik za poboljšanje" (Upgrade advisor), koji se može besplatno preuzeti sa internet stranice "Microsofta" i vrlo brzo instalirati. 

Ovaj softver skenira računar i preporučuje neophodne korake koje je potrebno preduzeti prije prelaska na novi operativni sistem.

"Microsoft" upozorava da, u slučaju da korisnici nisu spremni za prelaz na novi operativni sistem i nastave da koriste "Windows XP", treba da instaliraju posljednji "bezbjednosni paket tri", koji se takođe nalazi na internet stranici američkog softverskog giganta.