Tehnologija
20

M:tel i Samsung premijerno predstavili Galaxy S5 u Bosni i Hercegovini

Klix.ba
Kompanija m:tel danas je u Banjoj Luci predstavila najnoviji model Samsung telefona, petu generaciju Galaxy S serije koja je globalnu premijeru imala u Barceloni 24. februara. Svečanoj premijeri telefona osim predstavnika kompanija m:tel i Samsung, prisustvovao je veliki broj predstavnika medija kao i istaknute ličnosti iz javnog života.

"Prvi smo u BiH predstavljali sve prethodne Galaxy modele, pa je tako i ovoga puta. Korisnici m:tela ponovo će prvi u BiH isprobati i najnoviji Galaxy model, i to samo mjesec dana nakon svjetske premijere. Ponosan sam što smo još jednom dokazali da pratimo svjetske trendove i prvi ih donosimo na domaće tržište”, istakao je Đorđe Mišić, izvršni direktor m:tela za marketing i prodaju.

Damir Uzunović, voditelj ključnih kupaca u regionalnom predstavništvu Samsung Electronics, kazao je da ga izuzetno raduje što u saradnji sa m:telom "možemo premijerno predstaviti novi flagship na bosanskohercegovačkom tržištu".

Ovim se uređajem vraćamo osnovama, fokusirajući se na pružanje mogućnosti koje su najvažnije korisnicima. Želimo ih podržati i ponuditi im uređaj koji ih inspiriše i pruža im podršku u svakodnevnom životu. Vjerujem kako će svi koji ga isprobaju biti oduševljeni jedinstvenim dizajnom i naprednim funkcijama koje ga čine, po mišljenju mnogih, najboljim mobilnim telefonom na tržištu“, rekao je Uzunović.

Samsung Galaxy S5 nudi korisnicima profinjeno iskustvo inoviranjem osnovnih funkcija za svakodnevnu upotrebu. Kombinacija napredne kamere, brzog povezivanja, posebnih alatki za fitnes i funkcija za bolju zaštitu uređaja kako bi korisnici bili sa stilom povezani i u formi, čini da je ovaj uređaj i više od telefona, istaknuto je prilikom predstavljanja.

Novi Galaxy S5 posjeduje kameru od 16 megapiksela, poboljšani meni s korisničkim interfejsom što korisnicima dopušta da bez imalo napora prave, uređuju i razmjenjuju fotografije. Ovaj model nudi najbrži autofokus na svijetu sa brzinom od 0.3 sekunde i napredni HDR (visoki dinamički opseg), što dopušta reprodukciju prirodnog svjetla i boje sa upečatljivim intenzitetom i to u svim okolnostima.

Za sve kojima kojima je važno brzo surfanje internetom, Galaxy S5 nudi najnaprednije Wi-Fi performanse koje danas postoje i koje će se pobrinuti za munjevite brzine podataka, prikazivanja multimedijalnih sadržaja i produktivnost.

Glamurozan i moderan izgled približit će ovaj model različitim ciljnim grupama, pa i onima kojima je telefon modni detalj. Novi oblik sa elegantnim konturama biće dostupan u čitavoj paleti živopisnih boja: ugalj crna, svjetlucava bijela, električna plava i bakarno zlatna.

Ono što će najviše obradovati sve koji kao nedostatak pametnih telefona vide samo bateriju, jeste upravo inovativni način rada Ultra za uštedu energije, koji pretvara displej u crno-bijeli i isključuje sve nepotrebne funkcije kako bi se potrošnja baterije svela na minimum. Takođe, Samsung Galaxy S5 je otporan na vodu i prašinu u skladu s IP67 standardom, što ga čini primamljivim i za nešto aktivnije korisnike.

Samsung Galaxy S5 već je moguće rezervisati na m:tel Facebook fan stranici putem aplikacije (facebook.com/mtelbih). Uz Moj Mix 80, cijena telefona je 199 KM, a prvih 100 kupaca očekuje i odličan poklon: tablet računar Samsung GALAXY Tab 3 Lite. Zvanična prodaja ovog telefona počinje 11. aprila u 17.00 sati na m:tel prodajnim mjestima.

Zvanice nisu krile oduševljenje predstavljenim modelom, a utiske o telefonu podijelila je i specijalna muzička gošća događaja, Emina Jahović Sandal: "Zbog posla kojim se bavim, telefon je zaista moj životni saputnik i sigurno ću razmisliti o tome da to od sada bude upravo Galaxy S5”.

Više informacija o Samsung Galaxy S5 dostupno je na stranicama www.mtel.ba i www.samsung.com.