Tehnologija
12

LG predstavio novi G3 smartphone s nevjerovatnim ekranom

Klix.ba
Foto: Mashable
Foto: Mashable
Kompanija LG otkrila je jučer svoju posljednju verziju LG-a, G3 od pet inča. Ono što G3 čini posebnim je njegov ekran koji ima rezoluciju 2.560x1.440 piksela.

LG G3 nije prvi mobitel s velikom rezolucijom ali jeste prvi smartphone. LG ga zove "četverougaoni HD". Ekran IPS LCD je živopisan i jasan. U odnosu na druge telefone nema velikih razlika, no ekran je taj koji oduševljava. Također, uređaj je glomazan, ali tanak. Lako se drži s dvije ruke, no razgovor putem njega, kada ga morate prisloniti na uho je već izazov.

Stručnjaci su pohvalili njegovu brzinu u obavljanju operacija ali i kamere (od 2.1 megapiksela) koja ima "Laser" autofokus koja omogućava fokusiranje velikom brzinom. Prednja kamera je mnogo bolja od prethodnih i slika ispadne čista i jasna.

LG je u novi G3 postavio i više mikrofona koji povećavaju kvalitet audio i video razgovora. Instaliran mu je Android 4.4.2 KitKat i i ma samo jednu SIM konfiguraciju. Veličina baterije je smanjena.

Opcije konekcije su Micro-USB 2.0; Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac; Bluetooth 4.0 LE (Smart Ready Apt-X); NFC; SlimPort; GPS/ A-GPS; Glonass; GPRS/ EDGE; HSPA+ (3G) i LTE (4G).

Također, tipkovnica se može podesiti tako da slova budu veća, u ovisnosti od veličine prstiju korisnika.

Više o specifikacijama G3 pogledajte ovdje.

LG
Vezani članci