|

LG najavio PC Chromebase sa operativnim sistemom Chrome

LG najavio PC Chromebase sa operativnim sistemom Chrome
1
Klix.ba
18.12.2013. u 15:59
17
komentara
1

dijeljenja
LG najavio PC Chromebase sa operativnim sistemom Chrome
Kompanija LG je ove sedmice najaavila novi desktop kompjuter koji je nazvan Chromebase.
Chromebase je kompjuter i ekran u jednom, baš kao što je slučaj sa Appleovim iMacom. On koristi Googleov operativni sistem Chrome OS, koji je baziran na web browseru Chrome. Kompjuter ima 21,5-inčni HD ekran, 16GB memorije, kao i prednju kameru od 1,3 megapiksela za video razgovore.

Ovo je prvi put da je neka kompanija proizvela PC koji koristi Chrome OS. Ovaj operativni sistem je nešto drugačiji od Windowsa i Mac OS X-a. Korisnici moraju biti konektovani na internet ukoliko žele uraditi bilo šta. Prilikom pohranjivanja podataka najbolje je koristiti Googleovu online uslugu Drive, koja je veoma slična Dropboxu.

Iako Chromebook kompjuteri ne mogu koristiti veliki broj aplikacija kao standardni kompjuteri, poprilično su dobri za ljude koji žele obavljati osnovne stvari na internetu, provjeravati mail, čitati vijesti, gledati klipove i slično. Kompjuteri koji koriste Chrome OS su jeftiniji od Macova i ostalih kompjutera.

LG nije objavio datum početka prodaje, kao ni cijenu kompjutera Chromebase, ali ćemo to saznati početkom januara na njegovom zvaničnom predstavljanju na Consumer Electronics Showu.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...