{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kupci tuže "Apple" zbog pregrijavanja iPada

S
29.7.2010. u 10:45
0
4
Kupci tuže "Apple" zbog pregrijavanja iPada
0
Kupci tuže "Apple" zbog pregrijavanja iPada
Grupa vlasnika iPada je podnijela tužbu protiv kompanije "Apple" zbog lošeg kvaliteta njihovog proizvoda i neispunjenja obećanja da će se iPad moći koristiti kao čitač elektronskih knjiga.
Tri vlasnika iPada tvrde da se uređaj sam ugasi nakon što određeno vrijeme bude izložen suncu, te je zbog toga nepraktičan za upotrebu.

Kada radna temperatura uređaja dostigne kritični nivo, on se automatski gasi uz pojavu poruke koja upozorava korisnika da treba dopustiti iPadu da se "ohladi" kako bi se mogao ponovo koristiti.

Identično upozorenje se pojavljuje na iPhoneu i iPodu ukoliko se pregriju zbog direktnog izlaganja suncu, piše CNN.

U tužbi se navodi da "Apple" nije ispunio razumna očekivanja korisnika jer se iPad u vrlo kratkom vremenu pregrije pri normalnim vremenskim uvjetima. Radna temperatura iPada je od 0-35 Celzijusovih stepeni, pa nije teško pretpostaviti da će se uređaj pri sunčanom vremenu vrlo brzo pregrijati i postati neupotrebljiv.

Tužba se posebno fokusira na tvrdnje kompanije "Apple" da je čitanje sa iPada jednostavno kao i čitanje iz knjige. U tužbi se navodi da je ta tvrdnja očigledno lažna, jer se obična knjiga može čitati na suncu kao i u drugim normalnim vremenskim uvjetima.

Većina elektronskih uređaja može biti oštećena pregrijavanjem zbog izloženosti suncu, ali svaki od njih nema mogućnost da se automatski ugasi i tako spriječi kvar.

Grupa koja tuži "Apple" traži da se ovoj kompaniji zabrani davanje lažnih obećanja koja stvaraju štetu kupcima, zbog čega bi "Apple" trebao biti kažnjen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: