Na Twitteru
0

Kreatoru YouTube Instanta, YouTube ponudio posao

Sarajevo-x.com
Ako kreirate neku korisnu web aplikaciju, posao će doći sam po sebi. To je bar slučaj jednog od studenata sa Univerziteta u Stanfordu.
Naime, Student Feross Aboukhadijeh je napravio malu zabavnu aplikaciju u vidu pretraživača pod nazivom "YouTube Instant". Ova relativno jednostavna aplikacija po uzoru na nedavno predstavljeni "Google Instant" prikazuje različite video klipove u trenutku kada pišete u pretraživač te predviđa koji video tražite, odnosno izbacuje najpopularnije video klipove pod pojmom koji upisujete u pretraživač.
Aplikacija "YouTube Instant" se ubrzo pojavila na stranicama Hacker News, Twitteru i na raznim blogovima. Također je privukla pažnju suosnivača i direktora videoservisa "YouTube" Chada Hurleyja. Toliko ga je oduševila da je njenom kreatoru Aboukhadijehu ponudio posao putem Twittera. Razgovor je nastavljen privatnim porukama, pa rezultat dogovora još uvijek nije poznat.
Poruka cijele priče je da ukoliko napravite nešto što je korisno i interesantno, ljudi će to definitivno primjetiti, a usput možete zaraditi i nešto novca.

YouTube Instant možete isprobati na ytinstant.com.